Essence review marathon #1 – Metal glam eyeshadow in 03 Frosted apple.

IMG_0034

 

Als je de beautyblogs een beauty bijhoud, heb je vast al wel wat gehoord of gelezen over de nieuwe Essence collectie. Ik heb heel wat dingen van de nieuwe collectie gekocht, en ga ze stuk voor stuk voor jullie reviewen! Eigenlijk zou de collectie pas sinds begin September in de winkel liggen, maar bij mij was het er al veel eerder! Vandaag review ik voor jullie de metal glam oogschaduw. Lees dus snel verder!

Alle producten die ik van Essence voor jullie ga reviewen, noem ik de: ‘Essence review marathon’. Dit vond ik wel grappig om te doen, dus daarom.

IMG_0035

 

De metal glam oogschaduws beloven een mooie metallic finish, met veel glitters te geven. Nou ben ik zelf niet zo’n fan van metallic oogschaduws, dus ik was wel benieuwd naar het effect. Glitters in oogschaduw, vind ik nooit erg. Als ze maar niet te groot en opvallend zijn. Ik koos voor een kleur, die ik niet zo snel zou pakken. De metal glam eyeshadows zijn een toevoeging aan het oogschaduw assortiment, en dus geen vervanging. De oude oogschaduws blijven dus gewoon in het assortiment. Ik heb de metal glam eyeshadow in de kleur: 03 frosted apple.

De verpakking vind ik erg leuk. Niet heel bijzonder, maar ook niet heel erg saai ofzo. Van mij mag Essence best al hun oogschaduws in deze verpakking doen! Maar je herkent de oogschaduw natuurlijk wel in je essence oogschaduw stash!

IMG_0038

 

Swatch in het daglicht.

IMG_0039

 

Swatch in het zonlicht.

Op deze foto’s heb ik de oogschaduw in het zon en daglicht geswatched. Ik vind sowieso de kleur erg mooi! Het is een beetje oudroze, maar ook een beetje bordeaux achtig. De oogschaduw heeft een prachtige finish. Hij is heel erg shimmery! Jammer genoeg heeft deze oogschaduw een overspray. Dit betekent dat er een soort laagje op de oogschaduw zit, en als je er dan 1 of meerdere keren over heen gaat dit laagje verdwijnt. Als je deze oogschaduw voor het eerst swatched, komt er ook veel grove glitter bij. Dat vind ik persoonlijk niet erg mooi. En na dat je over de overspray gegaan bent, is die grove glitter weg. De oogschaduw heeft een fijne textuur, en brengt makkelijk aan. Het pigment is ook heel erg goed, en aan 1 laagje heb je al genoeg.

IMG_0040

Ik vind de oogschaduw erg fijn en mooi! De overspray is voor sommige een minpunt, maar ik vind het persoonlijk niet heel erg. De oogschaduw blijft namelijk gewoon mooi shimmery. Trouwens, ik vind hem niet erg metallic. Misschien dat ze met metallic shimmery bedoelen? De prijs valt heel erg mee. Voor 1 oogschaduw betaal je namelijk maar 2,59. Helemaal niet duur, voor zo’n mooie oogschaduw! Ze hebben veel kleuren, maar ik vind het eigenlijk allemaal een beetje basic kleuren. Ik raad je deze kleur erg aan, als je graag een wat apartere oogschaduw uit wilt proberen!

946873385011505080613

 

Ga jij een oogschaduw van de Metal glam lijn kopen?

11 Comments

 1. Melanie

  Kan je er ook een foto bij zetten dat je hem opgebracht heb??

 2. Raviqa

  Wauww! Mooie foto’s Jeniffer ♥ Mooie swatches ook! x Raviqa

 3. Noa

  Ik vindt het jammer dat je niet elke dag een artikel plaatst. Ik kijk sirieus elke dag op je blog!

 4. Emma

  Ja dat klopt, ik kijk echt elke dag op je site maar je zet er niet zo vaak nieuwe artikelen op. Het is niet gemeen bedoeld maar misschien kun je er wat aan doen. Je artikelen zijn namelijk heel leuk dus er moeten wel meer van komen :)
  xx

 5. 5 dagen geen artikel, helaas Jennifer, Ik heb me in je vergist.;(

  Liefs Maaike

 6. Mooie foto’s, vooral die eerste is echt heel leuk! Ik heb deze ook zien liggen en vond Frosted Apple echt onwijs mooi, dus ik denk toch dat ik ‘m maar ga halen aangezien ik met het swatchen het pigment me al overdonderde!

 7. Heb jij ruzie met babette? Maar ik hoef het niet echf te weten maar ik zag het ergens staan bij de comments van haar filmpje over haar shoplog van haar beautysallon die ze met een vriendin heeft ik kan me er wel in vergist hebben maar ja als het prive is hoef ik het niet perse te weten hoor maar leuke kamer en revriew

 8. Maya

  Heey, die oogschaduw heb ik ook gekocht! Ik vind met erg fijn en doe hem meestal samen met een bruine kleur in mn crease. X

Leave a Comment