Hoe ik mijn blog gemaakt heb.

img1510374281

Een vraag die heel erg vaak gesteld word is: hoe heb jij je blog gemaakt? Het is natuurlijk  een erg logische vraag. In deze blogpost vertel ik jullie hoe ik mijn blog heb gemaakt. Ik vertel hoe ik het heb opgezet, en niet hoe ik de lay-out enzo gemaakt heb want dat heeft mijn oom gedaan. Lees snel verder!

1. Het programma.

Als eerste en ook het belangrijkste, is het programma wat je gebruikt. Er zijn super veel website’s waar je zelf je eigen blog kan starten, en ik heb gekozen voor WordPress. Ik heb WordPress gekozen, omdat mijn vader en mijn oom er erg veel van weten. Ik moet zeggen dat WordPress soms wel lastig kan zijn. Ook een bekende is blogger, of tewel blogspot. Dit is het makkelijkst, maar werkte voor mij lang geleden niet. Klik op de linkjes, en je kunt op de website wel een knop vinden waar je je blog aan kunt maken.

2.Het verschil tussen een gratis en betaald blog.

Ook een belangrijke, is het verschil tussen een gratis en betaald blog.

Als je je blog gratis aanmaakt, heb je achter je gekozen blognaam .wordpress.com staan. Als je wordpress gebruikt bijvoorbeeld, want anders is het .blogspot.com. Verder heb je ook minder lay-outs en aanpassingen aan je blog, als je het gratis gemaakt hebt. Maar, ik ben ook met een gratis blog begonnen.

Ik betaal dus voor mijn blog, want zoals je al ziet heb ik .nl achter mijn blognaam staan. Ik weet niet precies hoeveel ik betaal, want dat regelt mijn vader voor me. Ik merk niet heel veel, want ik heb nooit een gratis wordpress blog gehad. Maar ik vind zelf wordpress erg fijn werken.

3.Vraag familieleden/bekenden om hulp.

Als je iemand kent die goed is met bloggen, of internet site’s maken vraag het! Ik kan je namelijk niet meer uitleggen, dan dat ik nu uitgelegd heb.

Het was een beetje kort, maar hopelijk weten jullie nu wat meer over hoe je je site kan bouwen. Ik snap zelf niets van lay-outs ofzo. Als je nog meer vragen hebt over hoe je je blog kunt maken, laat hem dan achter in de comments!

946873385011505080613

 

Ga jij nu je eigen blog maken, en heb je wat gehad aan deze tips?

6 Comments

 1. Sule

  Ik had eerder al een site voor mijn vader gemaakt, omdat hij het wilde voor zijn werk. Als Advertentie, en het was aardig moeilijk je moet deheletijd vernieuwen enzo, maar mijn vraag is hoe sla je het op?

 2. Hey jennifer je hebt niet gelijk dat een betaalde blog meer heeft alleen de naam maar voor de rest je kunt er ook gewoon plaatjes enzo opzetten en jou oom heeft de layouts gemaakt maar bij heb ik het zelf gedaan en als je goed bij een gratis blog kijkt heb je echt bijnaevenveel opties ik heb een leuke achtergrond ik heb een contactformulier ik heb zelfs aan de zijkant een vertaler en meer ik snap wel dat het leuker is om niet .blogspot erachter te hebben maar ik ga geen geld betalen voor pixels misschien in de toekomst als mijn blog meer succes heeft want ik ben nog niet zo lang aan de gang maarja maar ik ga weer verder bye bye

  Xxxxx

 3. Shanon Bonder

  Hoi Jennifer!

  Super dat je dit artikel hebt geschreven, ik Ben zelf 11jaar en wil ook beginnen met een beautyblog. Maar ik betaal er liever niet voor, maar ik ga dat maar wel doen…
  Ik ben eerst begonnen met een facebook, dat is niet heel succesvol. Maarja …..
  Ik vind je video’s echt superleuk en heb zeker wat aan dit artikel gehad!
  Zou je ook eens op mijn facebook willen kijken? Hij heet so-beautyfull.

  Liefs shanon

 4. Je doet het goed hoor! Je moet alleen qua spelling wat vooruitgang boeken. 😉 Volgens mij is Nederlands niet je beste vak en dat ik wel belangrijk voor een beautyblogger.

Leave a Comment