Tips om een goeie blogger/youtuber te worden.

blogging-image

 

Veel vragen die ik krijg, is hoe je een goeie blogger of youtuber kan worden. Ik ben natuurlijk ook heel klein begonnen, en heb heel veel tips & trucs opgedaan om wat meer kijkers/abonnee’s te krijgen. Ik deel ze graag met jullie!

Blog tips:

Bloggen moet leuk voor je zijn.

Bloggen doe je voor de lol, tenminste ik. Als je het niet leuk vind maar je doet het om de kijkers, dan kom je niet zo ver… Als iemand een leuk artikel van je leest, gaat diegene je misschien volgen. Zorg daarom dat je het altijd met plezier doet, zodat je lekker veel artikelen kan schrijven & dat je spontaan over komt.

Gemene reacties.

Wat ik ook veel hoor, en op youtube zie is dat meiden stoppen omdat ze vervelende reactie’s krijgen. Dit moet je niet doen! Je krijgt altijd vervelende reactie’s, dat hoort erbij. Reageer er niet op, en denk aan de meiden die wel leuke reactie’s geven. Je kunt ook reactie’s verwijderen.

Social media.

Heb je echt de smaak te pakken in het bloggen, probeer dan meer bezoekers te krijgen. Heb je bijvoorbeeld Facebook, Twitter? Promoot je blog daarop! Als je een nieuw artikeltje hebt geplaatst, plaats dan ook even een klein tekstje met de link van het artikel op bijvoorbeeld Facebook. Zo gaan mensen kijken, en krijg je dus al iets meer bezoekers!

Wees jezelf.

Vaak is een blog bekend doordat diegene schrijft zoals hij/zij is. Iedereen heeft een andere manier van schrijven, en ga het niet van iemand na-apen. Zo worden jullie blog’s hetzelfde, en is je blog niet zo uniek meer. Ik schrijf altijd wat er in me op komt, dat werkt erg goed!

Schrijf over populaire onderwerpen.

Is bijvoorbeeld een merk nieuw & heel erg trendy? Schrijf er dan een goed artikel over! Mensen zoeken op internet naar dat nieuwe merk, en wie komt daar ergens met zijn link te staan? Jij dus!

Gebruik tags.

Wat ook een belangrijke is, is om tags te gebruiken. Tags zijn woorden die bij je artikel passen. Dit is bijvoorbeeld mijn artikel, tips voor een blogger. Dit is 1 tag die erbij staat: Hoe wordt je een goeie blogger? Mensen die daarop zoeken, komen dan op dit artikel.

Dit waren de blog tips, dan komen nu de youtube tips!

Goeie camera.

Een goeie camera doet het halve werk. Als je filmt met je webcam, is het vaak niet goed en is het geluid ook niet echt goed. Als het echt wat voor je is, koop dan een goeie camera en begin daarmee. Als je slecht beeld & geluid hebt, klik ik meestal al weg…

Heb geduld.

Dit is eigenlijk de nummer 1 regel, ook bij het blog gebied. Heb geduld! Als je na 1 artikel al gaat denken: ‘OMG, ik heb zometeen al 1000 bezoekers denk ik!’ heeft dat geen zin. Bij mij heeft het ook even geduurd, voordat er bezoekers & abonnee’s kwamen.

Maak wat vaker een video.

Probeer wat vaker per week een video of artikel te maken. Zo zien mensen je steeds meer voorbijkomen, en gaan ze op jou filmpje klikken.

Vraag jou fans om ideeën.

Dit had ik laatst nog in een artikel gezet, dat ik inspiratieloos was en ik vroeg jullie om ideeën. Doe dat ook, als je geen inspiratie hebt! Dan maak je een filmpje/artikel waar jou fan’s om hebben gevraagd, en dan is het ook vaak leuker.

Leer goed te bewerken.

Een goeie bewerkte video, is ook erg belangrijk! Je wilt geen video die 16 minuten duurt zonder te knippen, en ook geen video met allemaal weggeknipte stukken erin. Zoek op internet, naar bewerkingsprogramma’s die bij jou computer past! Ik heb iMovie en vind het erg fijn.

we+heart+it_Design+Crush_large

 

Dit waren eigenlijk mijn tips, voor een beginnende youtuber/blogger. Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips gehad hebben!

Liefs Jennifer,

Wat zijn jou tips voor een beginnende blogger/youtuber?

 

 

22 Comments

 1. Cheyenne

  Heyy, heb jij je blog zelf gemaakt? Met welke camera maak jij filmpjes of artikels en verdien je hier eigenlijk mee? Krijg je pakketjes en hoe dan ?

 2. Laure

  Nou ik wil niet moeilijk doen en dit is geen haat reactie ofzo, maar als iemand iets gemeens op jou blogposts/filmpjes zet reageer je er ook direct gemeen op :s. Maar oke, het is zeker een goed artikel en je bent een goede blogger/youtuber, anders zou je niet zo veel kijkers hebben 😉

 3. Zoe

  Gebruik jij iMovie? Heb je een mac dan? Zo ja, hoe kom je daar aan? Zo nee, wat is de link die je hebt gebruikt om m te downloaden dankje .

 4. Ezraax

  Awesome! ❤

 5. Zoe

  Ik bedoel heb je ooo een goed bewerkings programma voor een.geen mac ?

 6. Nathalie

  Hee jen,
  Ik heb dit al een keer gevraagd maar je hebt niet geantwoord.
  In welk hockeyteam zit je??
  Wil je alsjeblieeeeeeeft antwoorden??
  xxNathalie

 7. Hey Jennifer!
  Ik film met een fotocamera wel goed beeld enzo hoor.
  Maar ik wil filmpjes op youtube zetten. Maar dat mag niet van mijn ouders, dat snap ik wel wat vinden jou ouders ervan? en zijn ze niet bang?
  Ik wil het zograag!!!!
  xooxox Britt

  • Jennifer

   Hoi! Mijn ouders zijn niet bang, en vinden het juist leuk! Misschien moet je een keer met ze gaan praten, en eggen waarom je het zo graag wilt.

 8. Femke

  Hee, ik wou graag vragen met welke site je je blog hebt gemaakt x een trouwe volgster

Leave a Comment