Wat heb je nodig om een goeie blogger/youtuber te worden?

keep-calm-and-blog-on-115_large

Misschien hadden jullie mijn artikel al gelezen: Tips om een goeie blogger/youtuber te worden. Nu heb ik een lijstje met dingen die je nodig hebt!! Zonder die dingen, kom je misschien niet heel ver haha. Lees dus snel verder!


IMG_8956Goed statief. 

Als je filmpjes op youtube gaat maken, is het misschien handig als je een statief hebt. Hier kun je je filmcamera (en foto camera) opzetten, en dan hoef je hem niet vast te houden en beweegt het beeld niet. Ik vind het super handig!

IMG_8957Goeie camera.

Het is ook belangrijk als je een goeie camera hebt. Ik zei het al in het tips artikel, met slecht beeld is het niet goed. Ik heb deze camera, en vind hem erg goed. Je kunt er zelfs foto’s mee maken. En het is HD beeld!

IMG_8959Goeie film plek.

Een camera is goed, maar een betere film plek natuurlijk ook! Zorg dat je ergens dicht bij het raam zit, zodat het licht mooi op je valt. Ik zit altijd op mijn hurken voor de camera.

PIC_8958Goeie foto camera.

Deze foto is een beetje vaag, want deze heb ik gemaakt met m’n film camera. Maar goed, als je gaat bloggen heb je net zoals een goeie film camera een goeie foto camera nodig zodat je foto’s mooi & scherp zijn. Ik heb deze, dit is een Canon 450D.

IMG_8960Een computer.

Een natuurlijk een computer, best logisch. Hier hoef ik niet veel over te vertellen, want zonder een computer kom je nergens.

IMG_8961Een goed videobewerkingsprogramma.

Je video’s goed bewerken is ook erg belangrijk, maar dat kan niet zonder een videobewerkingsprogramma! Omdat ik een apple computer heb, gebruik ik iMovie een heel goed programma.

IMG_8962Fotobewerkingsprogramma.

En voor foto’s geldt dat natuurlijk ook. Ik heb niet echt een programma, maar gewoon een site. Dit is picmonkey, dit werkt erg fijn. Je hebt hier allemaal effecten op, maar die gebruik ik niet. Ik snijdt alleen mijn foto bij, en soms corrigeer ik het licht een beetje. Ook wijzig ik het formaat van mijn foto’s. Dat doe ik altijd op breedte 650 en de lengte vult hij zelf dan in.

Dit waren de dingen die je echt nodig hebt voor het bloggen of youtuben. Veel succes!

Liefs Jennifer,

8 Comments

 1. Superhandig artikel!
  Ikzelf heb geen blog of YT kanaal maar misschien zet ik wel een YT kanaal op omdat me dat gewoon superleuk lijkt.
  Ik heb net een nieuwe camera die in Full HD filmt en fotografeert met 16.1 megapixels.
  Ik ga denk ik even kijken of er blogs zijn die graag een columniste willen, volgens mij heeft Babette van BeautywithBabette net een oproepje gedplaatst.
  Superleuke blog en ga zo door!

 2. Lisa

  Hoe maak je die site, heb je er voor moeten betalen?

 3. Aboney

  En jij bent niet verwend? Serieus meid, dream on. Een iMac , een spiegelreflex camera én ook nog een film camera, jezus. Je foto’s zijn niet eens duidelijk

 4. Joelle

  En geld om al die dingen te kopen ! :)

 5. Melanie

  heei,
  wat voor filmcamera heb je? en waar heb je het statief gekocht?

  xxxx melanie

 6. Merel

  OMG dank je dit gaat echt helpen ^__^

  lol love ur blog

Leave a Comment