Beschadigt citroensap het haar?

Citroensap heeft een uitdrogend effect op het haar, waardoor het broos wordt. Hoe vaker iemand het sap gebruikt, hoe groter de kans dat hij droogheid en breuk ervaart.

Beschadigt citroensap het haar?

Citroensap heeft een uitdrogend effect op het haar, waardoor het broos wordt. Hoe vaker iemand het sap gebruikt, hoe groter de kans dat hij droogheid en breuk ervaart. Het combineren van citroensap met blootstelling aan de zon kan deze schade verergeren. Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, zoek je uit of het werkt op donker haar of niet.

Wees daarom voorzichtig na het aanbrengen van citroen op je haar, vooral als je in direct zonlicht zit. Vanwege hun citroenzuurgehalte kunnen citroenen worden gebruikt om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken, het glanzender te maken en olie en roos te verminderen. Ja, citroensap oxideert het haarpigment om een permanent verlichtend effect te veroorzaken totdat er nieuwe wortels uitgroeien. Als je citroensap aan je haar toevoegt voor blootstelling aan de zon, versterkt het zuur in het sap die kleurverandering.

Omdat het zuur is, beschermt het aanbrengen van citroensap in het haar het haar tegen stof, vuil en de opbouw van andere producten. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat. Ze beweren dat citroensap een grote concentratie citroenzuur bevat, en als je het rechtstreeks op je haar aanbrengt, kan keratine vernietigen, een eiwit dat in het haar wordt aangetroffen. Spoel citroensap grondig uit na het oplichten en zorg ervoor dat je je haar na elke behandeling diep conditioneert.

Pas op dat hoewel citroensap natuurlijk en goedkoop is, het niet per se een gezondere manier is om het haar lichter te maken. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Bovendien helpt citroen met olijfolie schade te herstellen, breuk te verminderen en de algehele gezondheid van het haar te verbeteren.

Mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, merken misschien dat hun haar in de loop van de zomer lichter wordt, maar citroenzuur uit citroensap versnelt het bliksemproces.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *