Beschadigt het doen van citroen in je haar het?

Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken. Omdat het een citroenzuur en een AHA is, vergroot het de kans op brandwonden op de hoofdhuid en schade aan de zon.

Beschadigt het doen van citroen in je haar het?

Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken. Omdat het een citroenzuur en een AHA is, vergroot het de kans op brandwonden op de hoofdhuid en schade aan de zon. Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Zorg ervoor dat je je haar hydrateert voor en na de hack van citroensap.

Citroensap heeft een uitdrogend effect op het haar, waardoor het broos wordt. Hoe vaker iemand het sap gebruikt, hoe groter de kans dat hij droogheid en breuk ervaart. Het combineren van citroensap met blootstelling aan de zon kan deze schade verergeren. Een persoon kan proberen zijn haar lichter te maken door 1 eetlepel citroensap te mengen met 1 liter water en het mengsel vervolgens door zijn haar te spoelen.

Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner. Blijf lezen om meer te weten te komen over het gebruik van citroensap voor het haar en de mogelijke risico's.

Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Artsen zullen doorgaans aanbevelen om een dermatologisch geteste antiroosshampoo te gebruiken in plaats van citroensap om verdere huidirritatie te voorkomen. Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan.

En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het leuk om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met fel, blond zomerhaar. Als optelsom van deze eigenschappen is citroensap goed voor het haar en heeft het enkele tastbare voordelen wanneer het als product wordt gebruikt. Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen.

Gegevens die onderzoekers in Palestina hebben verzameld, suggereren dat veel mensen plantaardige oliën gebruiken als huismiddeltje om veel haaraandoeningen te behandelen, waaronder haaruitval. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Andere mogelijke voordelen zijn onder meer het haar glanzender maken en roos verminderen, hoewel er meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *