Citroensap om haar reddit lichter te maken?

Citroensap zal je haar zeker lichter maken, maar ik zou aanraden om daarna een diepe conditioner te gebruiken, omdat het echt kan drogen aan de uiteinden van je haar. Als je van plan bent je haar later te verven, zorg er dan voor dat je je kapper vertelt dat je citroensap of Sun-In hebt gebruikt.

Citroensap om haar reddit lichter te maken?

Citroensap zal je haar zeker lichter maken, maar ik zou aanraden om daarna een diepe conditioner te gebruiken, omdat het echt kan drogen aan de uiteinden van je haar. Als je van plan bent je haar later te verven, zorg er dan voor dat je je kapper vertelt dat je citroensap of Sun-In hebt gebruikt. Soms kunnen de chemicaliën in haarkleur of bleekmiddel een raar effect hebben op haar dat eerder is gebleekt met citroensap. Jonger haar kan veel verdragen.

Ik gebruikte waterstofperoxide op mijn haar om het lichter te maken. Citroensap maakt het haar lichter en wordt gebruikt om highlights te maken. Het duurt echter ongeveer een week om resultaten te behalen. Citroensap en waterstofperoxide (de standaard 1% -oplossing in elke EHBO-sectie van een winkel) werken beide.

In mijn persoonlijke ervaring zal citroensap je haar meer naar het blonde spectrum richten en peroxide zal roodachtige ondertonen naar voren brengen. Als je citrussap op je haar gaat doen, zorg er dan voor dat je er geen op je huid achterlaat (hoofdhuid, voorhoofd, handen enz.). Dezelfde fotosensibiliserende effecten die ervoor zorgen dat je haar lichter wordt, kunnen behoorlijk vervelende brandwonden op je huid veroorzaken. Zijn het UV-stralen of warmte? En heeft het ook geen effect? Als ik veel tijd in de zon doorbreng, zal het lichter worden tot een middelbruine kleur, maar ik wil het proces versnellen en meer rode tinten erin naar voren brengen.

Ik koop biologische citroenen en pers het sap uit met 2,5 kopjes koud gefilterd water om mijn haar twee keer per week onder de douche te wassen om het lichter te maken. Als je alleen natuurlijke producten wilt gebruiken, kun je je haar gemakkelijker kleuren dan het lichter maken. Ik dring er bij iedereen met donker haar sterk op aan om zijn haar NIET lichter te maken via een vergelijkbare methode als deze (zal vrijwel zeker oranje worden). Je kunt het minimaliseren door a) haarcholesterol te gebruiken voor en nadat je het lichter hebt gemaakt en b) het slechts een paar keer lichter te maken.

Na een paar eerste toepassingen om al mijn haar lichter te maken, hoef ik het maar om de één of twee maanden te gebruiken om mijn wortels lichter te maken. Het veranderde delen van mijn zwarte haar in bruin, dus het werkt waarschijnlijk om lichter te worden, MAAR het was absoluut zo droog en je moet even buiten in de zon zitten. Ik heb online gelezen over het gebruik van citroensap of honing om haar lichter te maken, maar ik ben bang dat het mijn haar te veel zal beschadigen of het fel oranje zal maken. Sommige mensen hebben pech gehad om dit als kinderen te proberen en hun haar oranje te maken, maar mijn mousy bruine haar wordt mooi blond, gewoon een beetje aardbei.

Wees voorzichtig - als je überhaupt rood in je haar hebt, kunnen sommige dingen zoals citroensap of peroxide je haar oranje maken in plaats van blond. Vroeger verlichtte ik de wortels alleen met een peroxidespray als er te veel kleurverschil was, zodat mijn haar niet twee keer op dezelfde plek werd gebleekt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *