Helpt warmte citroensap om het haar lichter te maken?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt.

Helpt warmte citroensap om het haar lichter te maken?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Alleen citroensap gebruiken maakt je haar echter niet lichter. Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft.

Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft.

Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit.

Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. De beste manier om citroensap te gebruiken als een natuurlijke haarbliksemhack is om het op twee manieren te verdunnen. Ten eerste kun je proberen citroensap en water te mengen met een verhouding van twee eetlepels citroensap tot een kopje water. Doe het mengsel in een spuitfles, breng aan op het haar en laat drogen in de zon.

Voor nachtelijke effecten, als je haar droog is, wikkel je het in en slaap je's nachts met de oplossing in je haar. Het zuur in het citroensap, gecombineerd met een dag chloorwater, is een recept voor een nachtmerrie voor droog haar. Nu heb je de inside scoop over alle manieren om je haar's nachts op natuurlijke wijze lichter te maken in het comfort van je huis. Maar zoals we hebben opgemerkt, wees gewoon heel, heel voorzichtig dat je geen citroensap op je hoofdhuid krijgt en hydrateert, hydrateert, hydrateert, hydrateert voor en na.

Ten eerste zegt McCard dat je gewoon wat sap uit de citroen kunt persen en het kunt aanbrengen op de gebieden die je lichter wilt maken, bedek je lokken met je vingers, of pak een vertrouwde spuitfles en spritz de citrus overal. Maar voor zeer subtiele highlights zijn citroenen een snelle hit, zolang je het maar veilig doet voor je haar en hoofdhuid. Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. De zuurgraad van citroensap werkt in eerste instantie als een azijn en kan bij de eerste toepassing een indruk van glans geven.

Maar omdat mijn versie van Manhattan geen zwembad heeft, raadde Cincotta aan om twee delen vers geperst citroensap te mengen met een deel warm water in een spuitfles. Als je op zoek bent naar een meer hydraterende optie, kun je het citroensap mengen met conditioner of kokosolie. Ja, citroensap oxideert het haarpigment om een permanent verlichtend effect te veroorzaken totdat er nieuwe wortels uitgroeien. Combineer een vierde kopje sterke kamillethee met een vierde kopje appelciderazijn en een scheutje citroensap.

Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. Volgens haarverzorgingsprofessionals kan de vitamine C in citroensap echt werken om het haar op natuurlijke wijze lichter te maken, zonder chemicaliën.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *