Hoe citroensap aanbrengen om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken.

Hoe citroensap aanbrengen om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken. Om het citroensap te activeren, ga je 1 tot 2 uur in de zon zitten. Was daarna het citroensap uit je haar.

Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft. Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Nog steeds geïntrigeerd? Als je echt je hand wilt testen op citroenverlichting, is dit de veiligste manier om dat te doen, volgens Monahan. Lees gewoon onze risicosectie hieronder voordat u aan de slag gaat, zodat u de voor- en nadelen van dit proces kunt afwegen.

Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen.

Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Voeg in warm water toe, schat op twee delen water, een deel citroensap. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Maar voor zeer subtiele highlights zijn citroenen een snelle hit, zolang je het maar veilig doet voor je haar en hoofdhuid. Ja, citroensap oxideert het haarpigment om een permanent verlichtend effect te veroorzaken totdat er nieuwe wortels uitgroeien.

En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het leuk om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met fel, blond zomerhaar. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat. Toen ik echter ouder werd en gefluister hoorde over hoe slecht het was voor je haar, bleef ik in plaats daarvan citroensap zitten. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan.

Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Het is echter niets waard dat citroensap op zichzelf niet werkt als een natuurlijk alternatief voor bleekmiddel; het moet worden gecombineerd met blootstelling aan de zon. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. Anekdotisch bewijs suggereert echter dat het gebruik van citroensap op donker haar resulteert in het verschijnen van roodoranje tinten.

Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn. Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *