Hoe citroensap te mengen om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken.

Hoe citroensap te mengen om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken. Om het citroensap te activeren, ga je 1 tot 2 uur in de zon zitten. Was daarna het citroensap uit je haar.

Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft. Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Nog steeds geïntrigeerd? Als je echt je hand wilt testen op citroenverlichting, is dit de veiligste manier om dat te doen, volgens Monahan. Lees gewoon onze risicosectie hieronder voordat u aan de slag gaat, zodat u de voor- en nadelen van dit proces kunt afwegen.

Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen.

Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Voeg in warm water toe, schat op twee delen water, een deel citroensap. Het citroensap werkt als een versneller voor het natuurlijke haarverlichtende vermogen van de zon. Het vergroot de hoeveelheid verlichting die de zon kan doen, wat de subtiele highlights creëert, Dit is permanent. Het kan na verloop van tijd vervagen, maar het behandelen als permanente haarverf.

Gelukkig verloopt de kleurverandering zo geleidelijk dat deze heel gemakkelijk te controleren is. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn. Ten eerste zegt McCard dat je gewoon wat sap uit de citroen kunt persen en het kunt aanbrengen op de gebieden die je lichter wilt maken, bedek je lokken met je vingers, of pak een vertrouwde spuitfles en spritz de citrus overal. En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het leuk om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met fel, blond zomerhaar.

Citroensap mag je huid niet bleken, maar het zal waarschijnlijk je make-up verwijderen, dus wacht met het aanbrengen van cosmetica. Voor de auteur wil je misschien toevoegen dat je dit kunt mengen met honing en olijfolie voor zachter en helder haar, de honing en olijfolie geneest je haar op natuurlijke wijze. Maar zoals we hebben opgemerkt, wees gewoon heel, heel voorzichtig dat je geen citroensap op je hoofdhuid krijgt en hydrateert, hydrateert, hydrateert, hydrateert voor en na. Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen.

Maar voor zeer subtiele highlights zijn citroenen een snelle hit, zolang je het maar veilig doet voor je haar en hoofdhuid. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. Sterker nog, het gebruik van citroensap voor haarverlichting voedt ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes. Voor mensen met langer haar - misschien wil je proberen wat citroensap op je handpalm te druppelen, je handen tegen elkaar te wrijven en dan je handen door je haar te laten lopen, vooral de uiteinden.

Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *