Hoe gebruik je citroensap om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken.

Hoe gebruik je citroensap om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken. Om het citroensap te activeren, ga je 1 tot 2 uur in de zon zitten. Was daarna het citroensap uit je haar.

Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft. Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Nog steeds geïntrigeerd? Als je echt je hand wilt testen op citroenverlichting, is dit de veiligste manier om dat te doen, volgens Monahan. Lees gewoon onze risicosectie hieronder voordat u aan de slag gaat, zodat u de voor- en nadelen van dit proces kunt afwegen.

Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen.

Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Voeg in warm water toe, schat op twee delen water, een deel citroensap. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap. Pas op dat hoewel citroensap natuurlijk en goedkoop is, het niet per se een gezondere manier is om het haar lichter te maken.

Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner. Nogmaals, citroenen kunnen alleen een subtiel verlichtingseffect bieden, dus als je haar superdonker is, verschijnt al die moeite misschien niet eens (of, erger nog, tint je lokken een beetje oranje). Het is echter niets waard dat citroensap op zichzelf niet werkt als een natuurlijk alternatief voor bleekmiddel; het moet worden gecombineerd met blootstelling aan de zon. Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen.

Volgens schoonheidsliefhebbers en bloggers werkt citroensap over het algemeen voor brunette en blond haar. Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het leuk om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met fel, blond zomerhaar. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken.

Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn. Maar zoals we hebben opgemerkt, wees gewoon heel, heel voorzichtig dat je geen citroensap op je hoofdhuid krijgt en hydrateert, hydrateert, hydrateert, hydrateert voor en na. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *