Hoe lang duurt het voordat citroenen het haar lichter maken?

Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert.

Hoe lang duurt het voordat citroenen het haar lichter maken?

Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert. Voeg in warm water toe, schat op twee delen water, een deel citroensap. Hoe lang duurt het om het haar lichter te maken met citroensap? Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Sommige mensen kiezen ervoor om citroensap rechtstreeks uit de winkel te kopen in plaats van zelf de citroen te persen, wat ook werkt. En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het leuk om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met fel, blond zomerhaar.

Anekdotisch bewijs suggereert echter dat het gebruik van citroensap op donker haar resulteert in het verschijnen van roodoranje tinten. Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Maar omdat mijn versie van Manhattan geen zwembad heeft, raadde Cincotta aan om twee delen vers geperst citroensap te mengen met een deel warm water in een spuitfles. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat.

Om deze extra voordelen van citroensap op je haar te bereiken, pers je sap uit een verse citroen in een spuitfles en voeg je water toe. Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, zoek je uit of het werkt op donker haar of niet. Mensen die hun haar regelmatig lichter maken met citroen hebben zelfs glanzender, gezonder en stralender haar in vergelijking met degenen die dat niet doen.De actieve stoffen in de citroen zijn efficiënter als de citroen wekenlang niet in je voorraadkast is geweest. Pas op dat hoewel citroensap natuurlijk en goedkoop is, het niet per se een gezondere manier is om het haar lichter te maken.

Nogmaals, citroenen kunnen alleen een subtiel verlichtingseffect bieden, dus als je haar superdonker is, verschijnt al die moeite misschien niet eens (of, erger nog, tint je lokken een beetje oranje).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *