Hoe lang duurt het voordat citroensap donker haar lichter maakt?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken.

Hoe lang duurt het voordat citroensap donker haar lichter maakt?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit het citroensap mengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken. Om het citroensap te activeren, ga je 1 tot 2 uur in de zon zitten. Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap.

Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert. Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel. Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen.

Sterker nog, het gebruik van citroensap voor haarverlichting voedt ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen.

Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets.

Aangezien citroensap de neiging heeft om het haar uit te drogen, volgt u de haarverlichtingsroutine met een diepe conditionerende behandeling. Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn. Door je hoofd met dergelijke items te wikkelen, voorkomt dat het citroensap lekt en langs je lichaam druppelt terwijl je slaapt.

Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen. Spoel het haar na het wassen opnieuw uit en vervolg met een vochtinbrengende conditioner, die je haar na uitdroging aanvult door het citroenzuur van de citroen. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Ja, citroensap oxideert het haarpigment om een permanent verlichtend effect te veroorzaken totdat er nieuwe wortels uitgroeien.

Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt.

Als je blond haar hebt en op zoek bent naar subtiele highlights, volg dan de stappen in de volgende sectie om je haar lichter te maken met citroensap. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *