Hoeveel citroensap om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit vervolgens het citroensapmengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken.

Hoeveel citroensap om het haar lichter te maken?

Je hebt ongeveer twee delen water en een deel citroensap nodig. Maak je haar nat en spuit vervolgens het citroensapmengsel over je hele hoofd of gewoon over de secties die je lichter wilt maken. Om het citroensap te activeren, gaat u 1 tot 2 uur in de zon zitten. Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft.

Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenhaarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft.

Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het met kleur is behandeld, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit.

Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Voeg in warm water toe, schat op twee delen water, een deel citroensap. Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel. Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur.

Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. In feite voedt het gebruik van citroensap voor haarverlichting ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken.

Citroensap heeft bleekeigenschappen die het haar lichter maken. Andere mogelijke voordelen zijn het haar glanzender maken en roos verminderen, hoewel er meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen. De beste manier om citroensap te gebruiken als een natuurlijke haarbliksemhack is om het op een van de twee manieren te verdunnen. Ten eerste kun je proberen citroensap en water te mengen met een verhouding van twee eetlepels citroensap tot een kopje water.

Doe het mengsel in een spuitfles, breng aan op het haar en laat drogen in de zon. Voor nachtelijke effecten, als je haar droog is, wikkel je het in en slaap je's nachts met de oplossing in je haar. Volgens schoonheidsliefhebbers en bloggers werkt citroensap over het algemeen voor brunette en blond haar. Een persoon met roos moet met een arts praten voordat hij zure stoffen, zoals citroensap, op zijn hoofdhuid aanbrengt.

Het is bekend dat chemische haarverlichting sneller, robuuster, maar duurder is in vergelijking met de natuurlijke manier. Mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, merken misschien dat hun haar in de loop van de zomer lichter wordt, maar citroenzuur uit citroensap versnelt het bliksemproces. Dus vroeg ik Cincotta, wat is de deal met Sun In, en waarom werkte het zo goed? „Het is een waterstofperoxide-spray, een veel sterker oxidatiemiddeel dan citroensap. We hebben je bedekt met alles wat je moet weten over natuurlijke manieren om je haar's nachts lichter te maken.

Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Deze hack heeft gewerkt om het haar voor sommige mensen tot twee hele tinten lichter te maken, en het ruikt ook fantastisch. Mensen kunnen het risico op uitdrogen van het haar verminderen door de citroensapoplossing grondig uit het haar te wassen en daarna een vochtrijke conditioner aan te brengen. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen.

Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, ontdek je of het werkt op donker haar of niet. Maar zoals we hebben opgemerkt, wees gewoon heel, heel voorzichtig, je krijgt geen citroensap op je hoofdhuid en hydrateert, hydrateert, hydrateert, hydrateert voor en na. Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner.

De actieve stoffen in de citroen zijn efficiënter als de citroen wekenlang niet in je voorraadkast heeft gestaan. Maar voor zeer subtiele highlights zijn citroenen een snelle hit, zolang je het maar veilig doet voor je haar en hoofdhuid. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *