Is citroensap goed om het haar lichter te maken?

Citroensap biedt een veilige, natuurlijke, kosteneffectieve manier om je haarkleur lichter te maken. Hoewel citroensap milder is dan sommige haarkleurmiddelen en haarbleekmiddel, is het nog steeds zuur.

Is citroensap goed om het haar lichter te maken?

Citroensap biedt een veilige, natuurlijke, kosteneffectieve manier om je haarkleur lichter te maken. Hoewel citroensap milder is dan sommige haarkleurmiddelen en haarbleekmiddel, is het nog steeds zuur. Dit betekent dat er een risico bestaat dat het sap je haar en hoofdhuid uitdroogt. Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft.

Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Nog steeds geïntrigeerd? Als je echt je hand wilt testen op citroenverlichting, is dit de veiligste manier om dat te doen, volgens Monahan. Lees gewoon onze risicosectie hieronder voordat u aan de slag gaat, zodat u de voor- en nadelen van dit proces kunt afwegen. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenhaarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het met kleur is behandeld, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Om te begrijpen hoe citroensap je haar lichter kan maken, moet je eerst weten hoe bleekmiddel werkt. Bleach oxideert de melanine van je haar en put je natuurlijke haarkleur uit, waardoor het direct een lichter uiterlijk krijgt.

Citroenzuur, het hoofdbestanddeel van citroensap, is een natuurlijk bleekmiddel (. Het absorbeert gemakkelijk in het haar en werkt met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te versnellen. Net als bleekmiddel oxideert het de melanine van je lokken, wat resulteert in zichtbaar lichter haar. Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, ontdek je of het werkt op donker haar of niet.

Volgens schoonheidsliefhebbers en bloggers werkt citroensap over het algemeen voor brunette en blond haar. Omdat citroenzuur een mild bleekmiddel is, zal het gebruik ervan op donker haar geen merkbaar verschil maken. Anekdotisch bewijs suggereert echter dat het gebruik van citroensap op donker haar resulteert in het verschijnen van roodoranje tinten. Laten we nu eens kijken welke andere voordelen citroensap op je haar heeft.

Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel. Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. In feite voedt het gebruik van citroensap voor haarverlichting ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes.

Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat. Nee, het citroenzuur in citroenen heeft UV-stralen van de zon nodig om je haar lichter te maken.

Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Citroensap heeft bleekeigenschappen die het haar lichter maken. Andere mogelijke voordelen zijn het haar glanzender maken en roos verminderen, hoewel er meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen.

Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. De actieve stoffen in de citroen zijn efficiënter als de citroen wekenlang niet in je voorraadkast heeft gestaan. Blijf lezen voor meer informatie over het gebruik van citroensap voor het haar, evenals de mogelijke risico's. Ten eerste zegt McCard dat je gewoon wat sap uit de citroen kunt persen en het kunt aanbrengen op de gebieden die je lichter wilt maken, bedek je lokken met je vingers, of pak een vertrouwde spuitfles en spritz de citrus overal.

En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het fijn om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met helder, blond zomerhaar. Mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, merken misschien dat hun haar in de loop van de zomer lichter wordt, maar citroenzuur uit citroensap versnelt het bliksemproces. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap. Het is beter om de procedure tijdens deze tijden te proberen om de bleekeigenschappen in de citroen verder te activeren door de hitte.

De zuurgraad van citroensap werkt in eerste instantie als een azijn en kan bij de eerste toepassing een indruk van glans geven. Sommige mensen kiezen ervoor om citroensap rechtstreeks uit de winkel te kopen in plaats van zelf de citroen te persen, wat ook werkt. Een persoon met roos moet met een arts praten voordat hij zure stoffen, zoals citroensap, op zijn hoofdhuid aanbrengt. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn.

Hoewel shampoos en conditioners vaak zuur zijn, is er onvoldoende onderzoek om te suggereren dat citroensap het haar glanzender maakt. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *