Kan citroensap het haar lichter maken?

Citroensap bevat citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel. Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken.

Kan citroensap het haar lichter maken?

Citroensap bevat citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel. Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, merken misschien dat hun haar in de loop van de zomer lichter wordt, maar citroenzuur uit citroensap versnelt het bliksemproces. Nadat je hebt gewassen, raadt Ratay de extra stap aan om een hydraterend masker te gebruiken, omdat de zuurgraad van de citroen je haar kan uitdrogen. Citroensap is een van de gemakkelijkste en meest voorkomende manieren om je haar lichter te maken, maar er zijn enkele kanttekeningen bij het proces, volgens beroemde colorist Sherry Ratay van Salon Ratay. Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel citroen een veelgebruikte en veelgeprezen methode is voor haarverlichting, niet alle stylisten geloven dat dit de juiste keuze is.

Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen. Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Rijk aan Agipenine, een pigment in de Flavones-familie, helpt het blond haar lichter te maken en geeft prachtige natuurlijke blonde tinten aan halfbruin haar. Naarmate het haar groeit, zullen er wortels verschijnen, dus mensen zullen het proces moeten herhalen als ze een lichtere look willen behouden.

Mensen kunnen het risico op uitdrogen van het haar verminderen door de citroensapoplossing grondig uit het haar te wassen en daarna een vochtrijke conditioner aan te brengen. Als je klaar bent, krijg je voldoende blootstelling aan de zon om je haar op te warmen en was je de citroen een paar uur later uit. Artsen zullen doorgaans aanbevelen om een dermatologisch geteste antiroosshampoo te gebruiken in plaats van citroensap om verdere huidirritatie te voorkomen. Als je de waarschuwingen kent, als je gewoon op zoek bent naar een beetje bleekvrij, gloeien, zijn hier vier natuurlijke manieren om je haar deze zomer lichter te maken.

Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. Maar zoals we hebben opgemerkt, wees gewoon heel, heel voorzichtig dat je geen citroensap op je hoofdhuid krijgt en hydrateert, hydrateert, hydrateert, hydrateert voor en na. Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Dus vroeg ik Cincotta, wat is de deal met Sun In, en waarom werkte het zo goed? „Het is een waterstofperoxidespray, een veel sterker oxidatiemiddeel dan citroensap.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *