Kan citroensap het haar op één dag lichter maken?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt.

Kan citroensap het haar op één dag lichter maken?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Alleen citroensap gebruiken maakt je haar echter niet lichter. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. De beste manier om citroensap te gebruiken als een natuurlijke haarbliksemhack is om het op twee manieren te verdunnen. Ten eerste kun je proberen citroensap en water te mengen met een verhouding van twee eetlepels citroensap tot een kopje water.

Doe het mengsel in een spuitfles, breng aan op het haar en laat drogen in de zon. Voor nachtelijke effecten, als je haar droog is, wikkel je het in en slaap je's nachts met de oplossing in je haar. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Pas op dat hoewel citroensap natuurlijk en goedkoop is, het niet per se een gezondere manier is om het haar lichter te maken.

Nu heb je de inside scoop over alle manieren om je haar's nachts op natuurlijke wijze lichter te maken in het comfort van je huis. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. Sun-In creëert een chemische reactie die de kleur van je haar verandert en zelfs problemen kan veroorzaken als je later besluit je haar te verven. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen.

Daarvoor was ze contentschrijver en combineerde ze haar schrijf- en onderzoeksvaardigheden om meer dan 200 goed presterende artikelen te schrijven over kapsels, haarverzorging en. Wikkel je haar in een douchemuts om rommel's nachts te voorkomen en geniet van de verlichtende effecten van het citroensap in combinatie met de herstellende voordelen van een nachtelijke vochtbehandeling. Het is bekend dat chemische haarverlichting sneller, robuuster, maar duurder is in vergelijking met de natuurlijke manier. Het zuur in het citroensap, gecombineerd met een dag chloorwater, is een recept voor een nachtmerrie voor droog haar.

Combineer een vierde kopje sterke kamillethee met een vierde kopje appelciderazijn en een scheutje citroensap. Om dit haarmasker te maken, combineer je een vierde kopje rauwe honing, een eetlepel kaneel en een eetlepel olijfolie (voor een beetje extra hydratatie). En net zoals je je moet houden aan tinten van je natuurlijke kleur wanneer je kiest voor een toner, gooi de citroenen misschien weg tenzij je haar al redelijk licht is. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap.

Sterker nog, het gebruik van citroensap voor haarverlichting voedt ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *