Kan citroensap het haar permanent lichter maken?

Als je het punt bereikt waarop je haar er eigenlijk lichter en helderder uitziet, zou je kunnen denken dat, net als een nepkleur, het resultaat vluchtig is. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen.

Kan citroensap het haar permanent lichter maken?

Als je het punt bereikt waarop je haar er eigenlijk lichter en helderder uitziet, zou je kunnen denken dat, net als een nepkleur, het resultaat vluchtig is. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken.

Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent.

Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Ja, citroensap oxideert het haarpigment om een permanent verlichtend effect te veroorzaken totdat er nieuwe wortels uitgroeien. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Vanwege hun citroenzuurgehalte kunnen citroenen worden gebruikt om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken, het glanzender te maken en olie en roos te verminderen. Dus vroeg ik Cincotta, wat is de deal met Sun In, en waarom werkte het zo goed? „Het is een waterstofperoxidespray, een veel sterker oxidatiemiddeel dan citroensap. Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen. Naarmate het haar groeit, zullen er wortels verschijnen, dus mensen zullen het proces moeten herhalen als ze een lichtere look willen behouden.

Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. En net zoals je je moet houden aan tinten van je natuurlijke kleur wanneer je kiest voor een toner, gooi de citroenen misschien weg tenzij je haar al redelijk licht is. Gegevens die onderzoekers in Palestina hebben verzameld, suggereren dat veel mensen plantaardige oliën gebruiken als huismiddeltje om veel haaraandoeningen te behandelen, waaronder haaruitval. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen.

Om deze extra voordelen van citroensap op je haar te bereiken, pers je sap uit een verse citroen in een spuitfles en voeg je water toe. Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Onderzoekers moeten echter meer onderzoeken uitvoeren om te bepalen of en hoe citroenolie haaruitval voorkomt. Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets.

Het is echter niets waard dat citroensap op zichzelf niet werkt als een natuurlijk alternatief voor bleekmiddel; het moet worden gecombineerd met blootstelling aan de zon. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *