Kan citroensap je haar ruïneren?

Citroensap heeft een uitdrogend effect op het haar, waardoor het broos wordt. Hoe vaker iemand het sap gebruikt, hoe groter de kans dat hij droogheid en breuk ervaart.

Kan citroensap je haar ruïneren?

Citroensap heeft een uitdrogend effect op het haar, waardoor het broos wordt. Hoe vaker iemand het sap gebruikt, hoe groter de kans dat hij droogheid en breuk ervaart. Het combineren van citroensap met blootstelling aan de zon kan deze schade verergeren. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken.

Omdat het een citroenzuur en een AHA is, vergroot het de kans op brandwonden op de hoofdhuid en schade aan de zon. Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Zorg ervoor dat je je haar hydrateert voor en na de hack van citroensap. Je kunt citroensap gebruiken voor het verlichten van het haar om op natuurlijke wijze die zonovergoten highlights te bereiken.

Je kunt die leuke gouden strepen thuis krijgen zonder veel geld uit te geven in de salons. De truc is om ervoor te zorgen dat je citroensap op de juiste manier gebruikt, anders bak je je haar misschien. Een persoon kan proberen zijn haar lichter te maken door 1 eetlepel citroensap te mengen met 1 liter water en het mengsel vervolgens door zijn haar te spoelen. Hoewel er nauwelijks een onderzoek is dat aantoont dat het gebruik van citroen kan leiden tot vroegtijdige vergrijzing, zeggen sommigen dat dit een mogelijkheid kan zijn.

Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen.

Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Wees daarom voorzichtig na het aanbrengen van citroen op je haar, vooral als je in direct zonlicht zit. Overmatig gebruik van citroen op haar kan irritatie en jeuk veroorzaken op de gevoelige hoofdhuid vanwege de zure aard. Als optelsom van deze eigenschappen is citroensap goed voor het haar en heeft het enkele tastbare voordelen wanneer het als product wordt gebruikt.

Bovendien kan langdurige blootstelling aan de zon na het aanbrengen van citroen op het haar de haarschubben beschadigen. Hoewel shampoos en conditioners vaak zuur zijn, is er onvoldoende onderzoek om te suggereren dat citroensap het haar glanzender maakt. Maar voor zeer subtiele highlights zijn citroenen een snelle hit, zolang je het maar veilig doet voor je haar en hoofdhuid. Aangezien citroensap de neiging heeft om het haar uit te drogen, volgt u de haarverlichtingsroutine met een diepe conditionerende behandeling.

Blijf lezen om meer te weten te komen over het gebruik van citroensap voor het haar en de mogelijke risico's.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *