Kan citroensap nodig hebben om het haar lichter te maken?

Citroensap bevat citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel. Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken.

Kan citroensap nodig hebben om het haar lichter te maken?

Citroensap bevat citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel. Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Citroensap heeft bleekeigenschappen die het haar lichter maken.

Andere mogelijke voordelen zijn onder meer het haar glanzender maken en roos verminderen, hoewel er meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen. De zuurgraad van citroensap werkt in eerste instantie als een azijn en kan bij de eerste toepassing een indruk van glans geven. Artsen zullen doorgaans aanbevelen om een dermatologisch geteste antiroosshampoo te gebruiken in plaats van citroensap om verdere huidirritatie te voorkomen. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt.

Ten eerste zegt McCard dat je gewoon wat sap uit de citroen kunt persen en het kunt aanbrengen op de gebieden die je lichter wilt maken, bedek je lokken met je vingers, of pak een vertrouwde spuitfles en spritz de citrus overal. Sommige mensen kiezen ervoor om citroensap rechtstreeks uit de winkel te kopen in plaats van zelf de citroen te persen, wat ook werkt. Voorstanders van het gebruik van citroensap als antiroosbehandeling beweren dat het antimicrobiële eigenschappen heeft die het een effectieve behandeling maken. Nogmaals, citroenen kunnen alleen een subtiel verlichtingseffect bieden, dus als je haar superdonker is, verschijnt al die moeite misschien niet eens (of, erger nog, tint je lokken een beetje oranje).

Aangezien citroensap de neiging heeft om het haar uit te drogen, volgt u de haarverlichtingsroutine met een diepe conditionerende behandeling. Rijk aan Agipenine, een pigment in de Flavones-familie, helpt het blond haar lichter te maken en geeft prachtige natuurlijke blonde tinten aan halfbruin haar. Door je hoofd met dergelijke items te wikkelen, voorkomt dat het citroensap lekt en langs je lichaam druppelt terwijl je slaapt. Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen.

Dus vroeg ik Cincotta, wat is de deal met Sun In, en waarom werkte het zo goed? „Het is een waterstofperoxidespray, een veel sterker oxidatiemiddeel dan citroensap. Naarmate het haar groeit, zullen er wortels verschijnen, dus mensen zullen het proces moeten herhalen als ze een lichtere look willen behouden. Blijf lezen om meer te weten te komen over het gebruik van citroensap voor het haar en de mogelijke risico's.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *