Maakt citroensap en warmte het haar lichter?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken te verlichten. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt.

Maakt citroensap en warmte het haar lichter?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken te verlichten. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Alleen citroensap gebruiken, maakt je haar echter niet lichter. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn.

En voor wat het waard is, hoef je geen volledig blonde lokken te hebben. Zelfs als je lichte highlights hebt, kan spritzen in wat citroen ze opfleuren. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenhaarhack te ontdekken.

Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is, zijn de resultaten permanent.

Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het met kleur is behandeld, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Voeg in warm water toe, schat op twee delen water, een deel citroensap. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan.

De beste manier om citroensap te gebruiken als een natuurlijke haarbliksemhack is om het op een van de twee manieren te verdunnen. Ten eerste kun je proberen citroensap en water te mengen met een verhouding van twee eetlepels citroensap tot een kopje water. Doe het mengsel in een spuitfles, breng aan op het haar en laat drogen in de zon. Voor nachtelijke effecten, als je haar droog is, wikkel je het in en slaap je's nachts met de oplossing in je haar.

Het citroensap werkt als een versneller voor het natuurlijke haarverlichtende vermogen van de zon. Het vergroot de hoeveelheid verlichting die de zon kan doen, wat de subtiele hoogtepunten creëert, Dit is permanent. Het kan na verloop van tijd vervagen, maar behandel het als permanente haarverf. Gelukkig is de kleurverandering zo geleidelijk dat het heel gemakkelijk te controleren is.

Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, ontdek je of het werkt op donker haar of niet. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap. Deze natuurlijke verlichtingstips zorgen ervoor dat je haar er zonovergoten en glanzend uitziet, zonder alle schade en breuk veroorzaakt door agressieve chemicaliën. Nu heb je de inside scoop over alle manieren om je haar's nachts op natuurlijke wijze lichter te maken in het comfort van je huis.

Als je geen fan bent van die citroenachtige frisse geur, kun je het citroensap overslaan en meteen gaan voor het actieve ingrediënt, vitamine C. Voor mensen met langer haar - misschien wil je proberen wat citroensap op je handpalm te druppelen, je handen tegen elkaar te wrijven en dan je handen door je haar te laten lopen, vooral de uiteinden. Citroensap bevat voornamelijk citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel dat het haar wit maakt en daardoor lichter maakt, maar niet bepaald onschadelijk is. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen.

Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. Wanneer citroensap en zonlicht worden gecombineerd, treedt er een chemische reactie op die het haar uitdroogt en het gevoeliger maakt. Ik doe dit al ongeveer drie weken, het bleken van citroen werkt beter dan chemicaliën, het resultaat is zachter en lichter haar. Rijk aan Agipenine, een pigment in de Flavones-familie, helpt het blond haar lichter te maken en geeft prachtige natuurlijke blonde tinten aan halfbruin haar.

Deze tip werkt echter het beste om haar dat van nature blond of lichter is, lichter te maken. Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *