Maakt citroensap het haar lichter met warmte?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt.

Maakt citroensap het haar lichter met warmte?

Citroenzuur kan stoffen witter maken en het wordt soms opgenomen in huidverzorgingsproducten om donkere vlekken lichter te maken. Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Alleen citroensap gebruiken maakt je haar echter niet lichter. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Rijk aan Agipenine, een pigment in de Flavones-familie, helpt het blond haar lichter te maken en geeft prachtige natuurlijke blonde tinten aan halfbruin haar. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat. En net zoals Nick en Joe Jonas een comeback maken, is het leuk om te weten dat citroensap er altijd zal zijn om de nostalgie terug te brengen met fel, blond zomerhaar. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap.

Maar zoals we hebben opgemerkt, wees gewoon heel, heel voorzichtig dat je geen citroensap op je hoofdhuid krijgt en hydrateert, hydrateert, hydrateert, hydrateert voor en na. De zuurgraad van citroensap werkt in eerste instantie als een azijn en kan bij de eerste toepassing een indruk van glans geven. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap. Masseer na het wassen van het haar de hoofdhuid lichtjes om eventuele citroenpulp te verwijderen die er nog steeds in vastzit.

Als je delen van het haar gaat markeren, moet je eerst de secties scheiden voordat je gaat spuiten. Daarvoor was ze contentschrijver en combineerde ze haar schrijf- en onderzoeksvaardigheden om meer dan 200 goed presterende artikelen te schrijven over kapsels, haarverzorging en. Pas op dat hoewel citroensap natuurlijk en goedkoop is, het niet per se een gezondere manier is om het haar lichter te maken. Ik was zelfs in staat om rommelig strandhaar te krijgen, en dat gebeurt zelden met mijn stick-straight, dunne haar.

Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *