Maakt etherische olie van citroen het haar lichter?

Citroensap is geweldig om te bleken en op te fleuren tijdens het reinigen, dus waarom probeer je het niet op je haar. Het kan worden gemengd met water en op het haar worden aangebracht voor subtiele highlights.

Maakt etherische olie van citroen het haar lichter?

Citroensap is geweldig om te bleken en op te fleuren tijdens het reinigen, dus waarom probeer je het niet op je haar. Het kan worden gemengd met water en op het haar worden aangebracht voor subtiele highlights. Essentiële olie van citroen kan op dezelfde manier worden gebruikt. Ga buiten in de zon zitten voor een extra voordeel.

Essentiële olie van citroen kan je haar lichter maken. Essentiële olie van citroen bevat grote hoeveelheden vitamine C, die bij blootstelling aan de zon de haarzakjes opent en helpt het haar van zijn kleur te ontdoen. Dit betekent dat het aanbrengen van etherische olie van citroen op je haar en in de zon zitten je haar op natuurlijke wijze kan verlichten. Citroenolie wordt geperst uit de schil van de gewone citroenvrucht, Citrus limon.

De auteur van natuurlijke schoonheid Dina Falconi beveelt het aan voor gebruik in haarverlichtende shampoos en spoelingen. Essentiële olie van citroen trekt ook dubbel werk als vetbestrijder voor mensen met vettig haar. Als je droog of beschadigd haar hebt, kan citroenolie te droog zijn. Citrusoliën kunnen de huid gevoeliger maken voor zonlicht, dus vermijd citroenolie op uw blootgestelde hoofdhuid of haarlijn.

Wil je een beetje extra glans aan je haar toevoegen of de tint lichter maken? De bleekeigenschappen van citroenolie kunnen helpen. Naast het borstelen van de oliën op je haar, kun je ook de etherische oliën aan je shampoo of conditioner toevoegen. Schroef gewoon de dop van je shampoo en conditioner af en doe er ongeveer 10 druppels kamilleolie en 5 druppels citroenolie in. Dit zal een meer subdude-effect hebben en kan daarom meer worden gebruikt om de gewenste kleur te bereiken, maar kost minder tijd voor degenen onder ons die haast hebben.

Essentiële olie van citroen werkt het beste om het haar op natuurlijke wijze lichter te maken. Het is de hoge zuurgraad die het een effectieve oplossing maakt om haarlokken lichter te maken. Maar de werkzaamheid van etherische olie van citroen wordt vergroot bij blootstelling aan de zon. Het citroenzuur in de citroen versnelt het bleekproces en resulteert er dus in dat de haarpigmenten afbreken en de lichtere kleuren eronder blootleggen.

Deze etherische olie van citroen is veilig, kosteneffectief en zachter in vergelijking met de chemische haarkleurmiddelen en haarbleekmiddelen. Of je nu een haarmasker met citroenolie wilt maken, een hoofdhuidmassage aan je haarverzorgingsregime wilt toevoegen, of het op je haar en hoofdhuid wilt gebruiken als onderdeel van een aromatherapiesessie om je te helpen ontspannen, een paar druppels citroenolie in water of een dragerolie zou voldoende moeten zijn. Als je citroensap aan je haar toevoegt voor blootstelling aan de zon, versterkt het zuur in het sap die kleurverandering. De populariteit van de citroen in Europa begon te groeien in Genua in de 15e eeuw en werd geïntroduceerd in Amerika tijdens de koloniserende reizen van Christopher Columbus.

U moet echter wel oppassen dat u niet te veel olie gebruikt, om uw haar of huid niet te beschadigen als gevolg van overmatige blootstelling. Vanwege hun citroenzuurgehalte kunnen citroenen worden gebruikt om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken, het glanzender te maken en olie en roos te verminderen. Je kunt de etherische olie van citroen rechtstreeks uit de fles gebruiken en deze aanbrengen op de geselecteerde delen van je haar die je lichter wilt maken. Ik zal deze oliën zeker in mijn regime opnemen om te zien wat voor soort resultaten ik zal krijgen voordat ik de permanente route van het kleuren van mijn haar ga volgen.

Ik ben erg nerveus om mijn haar lichter te maken, want zoals jullie allemaal weten brak mijn gepermanent haar jaren geleden af toen ik experimenteerde met permanente kleuring. Als alternatief kunt u ook ongeveer twintig druppels etherische olie van citroen in uw shampoo of conditioner doen en het uw haar langzaam lichter laten maken tijdens uw dagelijkse blootstelling aan de zon. Borstel door droog, ongewassen haar van de wortels tot het einde totdat de oliën gelijkmatig over het haar zijn verdeeld. Nadat de kleur uit het haar is verwijderd, blijft deze die lichtere kleur behouden, tenzij er een nieuwe kleur aan wordt toegevoegd.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *