Citroen voor je haar: voordelen of verpest het je haar

Hoewel citroensap milder is dan sommige haarkleurmiddelen en haarbleekmiddel, is het nog steeds zuur. Dit betekent dat het risico bestaat dat het sap je haar en hoofdhuid uitdroogt.

Citroen voor je haar: voordelen of verpest het je haar

Hoewel citroensap milder is dan sommige haarkleurmiddelen en haarbleekmiddel, is het nog steeds zuur. Dit betekent dat het risico bestaat dat het sap je haar en hoofdhuid uitdroogt. Dit kan droge, kroezende lokken en haarbreuk veroorzaken, evenals irritatie van de hoofdhuid. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Citroensap heeft bleekeigenschappen die het haar lichter maken. Andere mogelijke voordelen zijn onder meer het haar glanzender maken en roos verminderen, hoewel er meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen.

Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Als je haar probeert te laten groeien dat je bent kwijtgeraakt, of als je het haar dat je hebt wilt verbeteren, probeer dan enkele van deze natuurlijke remedies. Als je erover nadenkt om citroen op je haar te gebruiken, lees dan verder om te leren hoe het werkt, evenals de mogelijke nadelen en bijwerkingen.

Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert. Omdat citroensap erg zuur is, kan het het glazuur op tanden eroderen, dus een persoon mag er niet te veel van consumeren. Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, zoek je uit of het werkt op donker haar of niet.

Bovendien kan lokaal aangebrachte citroensap enkele risico's opleveren, zoals huidirritatie of een contactreactie. De verlichtende effecten van citroensap werken meestal het beste voor lichtere haarkleuren, zoals blond en lichtbruin. Als een persoon een slechte reactie heeft op citroensap en hij nog steeds symptomen ervaart ondanks het feit dat hij het niet langer gebruikt, moet hij met een arts praten. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken.

Een manier om irritatie en mogelijke fytofotodermatitis te voorkomen, is door een paar dagen voordat je citroen in je haar en hoofdhuid gebruikt een huidpleistertest uit te voeren. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap. Je moet voorzichtig zijn als je buiten zit nadat je citroensap op je haar hebt aangebracht, vooral als een deel van je hoofdhuid wordt blootgesteld. Vanwege hun citroenzuurgehalte kunnen citroenen worden gebruikt om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken volgens anekdotisch bewijs.

De voordelen van citroensap voor je haar

Je vraagt je waarschijnlijk af welke echte voordelen citroensap heeft voor je haar? Hier zijn enkele punten die u zeker zullen interesseren. Of je nu vet haar hebt, fijn haar, krullend haar, breekbaar haar of andere haaraandoeningen, citroen kan heel goed in je haarroutine passen. U kunt de beste manier om citroen te gebruiken kiezen, afhankelijk van uw behoeften en de gezondheid van uw haar.


Diepe reiniging van de hoofdhuid, een van de eerste voordelen van citroen

Wanneer vuil en stof zich ophopen op je hoofdhuid, is het tijd om ze te verwijderen met behulp van citroen. Het helpt de hoofdhuid te reinigen en haarfollikels te ontstoppen die door vele producten verstopt kunnen zijn geraakt. Dankzij de vitamine C die citroen bevat, helpt hij de talgvorming te reguleren en de vorming van roos te voorkomen.

Bevordering van de haargroei

Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat perfect is voor het verbeteren van de haargroei. De antioxidanten en andere voedingsstoffen in citroensap helpen ook om haar te laten groeien, zelfs vanuit slapende haarzakjes. Dus als u wordt verteld dat voor lang en sterk haar het gebruik van citroensap wordt aanbevolen, twijfel er dan niet aan. Veel mensen hebben deze truc al uitgeprobeerd en zijn er blij mee. Het tweede voordeel is bewezen!

De hoofdhuid gezond houden

Citroen helpt de talgproductie op uw hoofdhuid onder controle te houden. Het heeft anti-schimmel eigenschappen. Dit kan helpen om de hoofdhuid gezond te houden en problemen zoals hoofdhuidacne of zware talgvorming tegen te gaan.

Herlevende haarkleur

Als u merkt dat uw haar dagelijks dof wordt, kan citroen u helpen dit te verhelpen. De in citroensap aanwezige antioxidanten en andere voedingsstoffen maken het haar glanzend en zacht tegelijk.

Verhoogt de collageenproductie

Een krachtige collageenproductie is essentieel voor de haargroei, en vitamine C kan je helpen om een goede hoeveelheid te krijgen. Citroenen bevatten veel vitamine C die de collageenproductie stimuleert. Citroenen bevatten veel andere voedingsstoffen die de haarfollikels versterken en de groei van nieuw haar bevorderen.

Exfolieert en ontgift de hoofdhuid

Citroensap staat bekend om zijn zuurgraad. U kunt het dus gebruiken om de hoofdhuid en haarfollikels diep te reinigen, een gezonde pH-waarde te herstellen en productophopingen, oliën en verontreinigende stoffen te verwijderen.

Bestrijding van roos

Roos is niet alleen gênant en ontsierend, het kan ook de normale haargroei belemmeren. Een ander voordeel van citroen is dat het natuurlijke anti-schimmel eigenschappen heeft die roos zullen verminderen.

De voordelen van citroen voor haarverzorging

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je voordeel kunt halen uit de verschillende voordelen die citroensap aan je haar kan bieden? Hier zijn enkele tips en DIY's die je kunt toepassen om deze hybride vrucht in je haarproducten te gebruiken om alle voordelen voor je haar te krijgen.

Citroen Conditionerend Water

Om de kracht van citroen te benutten voor glanzend haar, snijdt u een verse citroen doormidden en perst u het sap uit één helft. Meng het sap met een beetje water, breng het aan op de hoofdhuid en masseer de hoofdhuid en het haar zachtjes gedurende vijf minuten. Laat het sapmengsel nog acht tot tien minuten op de hoofdhuid zitten alvorens uit te spoelen, te wassen en te conditioneren. Een- of tweemaal per week herhalen voor glanzend haar na het verwijderen van kalkaanslag uit leidingwater.

Henna poeder haarmasker

Meng henna poeder, een ei en warm water in een kom tot je een dikke pasta hebt. Knijp het sap van een halve vers gesneden citroen in dit mengsel. Breng dit mengsel aan en laat het zitten tot het opdroogt. Spoel het mengsel af met koud stromend water.

Haarmasker met citroensap en kokoswater

Meng gelijke delen kokoswater en citroensap in een kom. Masseer het mengsel in je hoofdhuid en laat het 20 minuten intrekken. Was het af met een milde shampoo. Het helpt oxidatieve schade aan het haar te voorkomen.

Haarmasker met citroensap en aloë vera

Meng aloë vera gel en citroensap in een kom. Breng het mengsel aan op uw hoofdhuid en haar tot het volledig bedekt is met het mengsel. Laat het mengsel 30 minuten intrekken en spoel het daarna uit met een milde shampoo. Dit product verbetert de gezondheid van de hoofdhuid met zijn antimicrobiële eigenschappen.

Andere toepassingen van citroensap voor het haar

Je weet nu hoe je citroensap in je dagelijkse haarroutine kunt introduceren, maar hier zijn een paar tips die je kunt volgen om goed gebruik te maken van deze natuurlijke hybride vrucht ten voordele van je haar.

Citroensap om je haar lichter te maken, droom of werkelijkheid?

Volgens schoonheidsfanaten en bloggers is citroensap over het algemeen geschikt voor bruin en blond haar. Aangezien citroenzuur een mild bleekmiddel is, zal het gebruik ervan op donker haar niet veel verschil maken. Anekdotisch bewijs suggereert echter dat het gebruik van citroensap op donker haar zal resulteren in roodachtig-oranje tinten. Als je echter blond haar hebt en op zoek bent naar subtiele highlights, volg dan de stappen in het volgende gedeelte om je haar op te lichten met citroensap.

De te volgen stappen

Er is niets eenvoudiger dan je haar lichter te maken met citroensap. Voor het beste resultaat breng je het echter aan op droog haar.

Om dit te doen, vul de spuitfles met citroensap. U kunt ook water gebruiken in plaats van conditioner, maar dit kan uw haar uitdrogen. Schud de fles om de ingrediënten te mengen. Voeg een beetje kamillethee of honing toe voor glanzender highlights.

Spuit het mengsel vervolgens over je hele haar voor een gelijkmatige kleuring. U kunt de spray ook aanbrengen op bepaalde delen van uw haar die u wilt accentueren. Stel je haar minstens twee uur bloot aan direct zonlicht. Grondig wassen met warm maar niet heet water en vervolgens een diepe conditioner aanbrengen. Laat je haar natuurlijk drogen om subtiele, prachtige highlights te onthullen.

Bron: dutchhairshop.nl - Is citroen goed voor het haar? Voordelen en risico’s

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *