Waarom maakt citroensap het haar lichter?

Haarverlichting Volgens deze artikelen is het citroenzuur in citroensap een natuurlijk bleekmiddel of oxidatiemiddeling. Het maakt het haar wit door het kleurpigment of melanine van je haar chemisch te verminderen.

Waarom maakt citroensap het haar lichter?

Haarverlichting Volgens deze artikelen is het citroenzuur in citroensap een natuurlijk bleekmiddel of oxidatiemiddeling. Het maakt het haar wit door het kleurpigment of melanine van je haar chemisch te verminderen. Bij blootstelling aan de zon versnelt het citroenzuur het bleekproces. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Het is echter niets waard dat citroensap op zichzelf niet werkt als een natuurlijk alternatief voor bleekmiddel; het moet worden gecombineerd met blootstelling aan de zon. Als je prachtige gouden hoogtepunten wilt bereiken, is citroensap verre van de meest effectieve en veiligste oplossing. Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen. Maar omdat mijn versie van Manhattan geen zwembad heeft, raadde Cincotta aan om twee delen vers geperst citroensap te mengen met een deel warm water in een spuitfles.

Mensen kunnen het risico op uitdrogen van het haar verminderen door de citroensapoplossing grondig uit het haar te wassen en daarna een vochtrijke conditioner aan te brengen. Als je al echt droog haar hebt, stelt hij voor om drie delen citroensap te mengen met een deel leave-in conditioner. Volgens schoonheidsliefhebbers en bloggers werkt citroensap over het algemeen voor brunette en blond haar. Je natuurlijke haarkleur wordt alleen getint, dus als je donkerbruin haar hebt, wordt het niet blond vanwege citroenen.

Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken. Het antwoord op de vraag of citroensap het haar lichter maakt, is technisch gezien ja, maar als je op zoek bent naar iets om je meer een ~pop ~ te geven, dan zou misschien naar de salon gaan de beste keuze zijn. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen.

Rijk aan Agipenine, een pigment in de Flavones-familie, helpt het blond haar lichter te maken en geeft prachtige natuurlijke blonde tinten aan halfbruin haar. Blijf lezen om meer te weten te komen over het gebruik van citroensap voor het haar en de mogelijke risico's. Mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, merken misschien dat hun haar in de loop van de zomer lichter wordt, maar citroenzuur uit citroensap versnelt het bliksemproces.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *