Zal citroensap de haarverf verlichten?

Als je erover nadenkt om je haarkleur lichter te maken, is het gebruik van fruit misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar citroensap is een uitstekende doe-het-zelfmethode om de haarkleur te veranderen.

Zal citroensap de haarverf verlichten?

Als je erover nadenkt om je haarkleur lichter te maken, is het gebruik van fruit misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar citroensap is een uitstekende doe-het-zelfmethode om de haarkleur te veranderen. Citroensap bevat citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel. Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft.

Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Citroensap zal niet veel doen door haar te verlichten dat zwart is geverfd, maar het zal een klein beetje optillen. Citroensap is ook een geweldige natuurlijke haarconditioner omdat het, net als azijn, zuur is. Er valt niets te verliezen door het eens te proberen.

Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel. Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. In feite voedt het gebruik van citroensap voor haarverlichting ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes.

Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenhaarhack te ontdekken.

Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is, zijn de resultaten permanent.

Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het met kleur is behandeld, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Omdat citroensap donker gekleurd haar niet lichter maakt, maar het tinten zoals lichtbruin of blond kan verlichten. Een andere eenvoudige en praktische manier om je lokken lichter te maken, is door citroensap te gebruiken. Voeg gewoon wat citroensap toe aan een spuitfles, spuit je lokken grondig en breng wat tijd buiten door in de zon.

Omdat het is gemaakt van citroenzuur, zorgt de warmte van de zon ervoor dat de haarschubben opengaan. Dit begint een deel van het pigment op te heffen. Het resultaat is elke keer geleidelijk lichter haar. Het kan een week of twee van het dagelijks gebruik duren voordat je haar er lichter uitziet, afhankelijk van hoe donker het was om mee te beginnen.

Voordat ik je vertel hoe je je zwarte of donkerbruine haar lichter kunt maken met peroxide, vraag ik je om realistisch te zijn. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap. In termen van timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Het is veilig om te zeggen dat dit gezonde alternatief je haar op de lange termijn zal redden van de salonchemicaliën en tegelijkertijd een subtiele scheut van iets nieuws aan je kapsel toevoegt.

Als je op zoek bent naar een geheel nieuwe 'do, kun je niet veel doen op de volledig natuurlijke route, je moet misschien naar de haarkleur thuis kijken of met ingehouden adem wachten om een colorist te zien (we raden je aan om het af te wachten als je kunt). Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Het enige dat overblijft, is dat u beslist welke tint u wilt bereiken en of uw haar elk proces aankan. Het antwoord op de vraag of citroensap het haar lichter maakt, is technisch gezien ja, maar als je op zoek bent naar iets om je meer een ~pop~ te geven, dan zou het misschien de beste keuze zijn om naar de salon te gaan.

Volgens een interview met Roger Clemens in de New York Times resulteert de combinatie van het citroenzuur in citroenen, zuurstof en de UV-stralen van de zon in haarverlichting. Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken. Dat wil zeggen, als je punten gespleten zijn, merk je dat je veel kroezen hebt of dat wanneer je je haar kamt het breekt, het het beste is om het eerst te versterken. Als je blond haar hebt en op zoek bent naar subtiele highlights, volg dan de stappen in de volgende sectie om je haar lichter te maken met citroensap.

Volgens schoonheidsliefhebbers en bloggers werkt citroensap over het algemeen voor brunette en blond haar. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *