Zal citroensap het haar permanent lichter maken?

Als je het punt bereikt waarop je haar er eigenlijk lichter en helderder uitziet, zou je kunnen denken dat, net als een nepkleur, het resultaat vluchtig is. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen.

Zal citroensap het haar permanent lichter maken?

Als je het punt bereikt waarop je haar er eigenlijk lichter en helderder uitziet, zou je kunnen denken dat, net als een nepkleur, het resultaat vluchtig is. Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken.

Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent.

Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Ja, citroensap oxideert het haarpigment om een permanent verlichtend effect te veroorzaken totdat er nieuwe wortels uitgroeien. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom.

Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk drogen op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Sterker nog, het gebruik van citroensap voor haarverlichting voedt ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes. Het absorbeert gemakkelijk in het haar en werkt met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te versnellen. Maar voor zeer subtiele highlights zijn citroenen een snelle hit, zolang je het maar veilig doet voor je haar en hoofdhuid.

Om deze extra voordelen van citroensap op je haar te bereiken, pers je sap uit een verse citroen in een spuitfles en voeg je water toe. Wanneer citroensap en zonlicht worden gecombineerd, treedt er een chemische reactie op die het haar uitdroogt en gevoeliger maakt. Hoewel de resultaten het meest opvallen op lichtblond haar, kun je het ook op je bruine haar gebruiken voor prachtige gouden tot koperen highlights. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen.

Als je prachtige gouden hoogtepunten wilt bereiken, is citroensap verre van de meest effectieve en veiligste oplossing. Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. Vanwege hun citroenzuurgehalte kunnen citroenen worden gebruikt om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken, het glanzender te maken en olie en roos te verminderen. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap.

Maar de grootste zorg om naar te zoeken? Citroensap droogt en kan extreme lichtgevoeligheid op de huid veroorzaken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *