Hoe citroensap te gebruiken om haar zonder zon lichter te maken?

Gebruik een deel citroensap in twee delen water. Spuit het citroensapmengsel rechtstreeks op je hoofdhuid of haar.

Hoe citroensap te gebruiken om haar zonder zon lichter te maken?

Gebruik een deel citroensap in twee delen water. Spuit het citroensapmengsel rechtstreeks op je hoofdhuid of haar. De beste manier om citroensap te gebruiken als een natuurlijke haarbliksemhack is om het op twee manieren te verdunnen. Ten eerste kun je proberen citroensap en water te mengen met een verhouding van twee eetlepels citroensap tot een kopje water.

Doe het mengsel in een spuitfles, breng aan op het haar en laat drogen in de zon. Voor nachtelijke effecten, als je haar droog is, wikkel je het in en slaap je's nachts met de oplossing in je haar. Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft. Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar.

Nog steeds geïntrigeerd? Als je echt je hand wilt testen op citroenverlichting, is dit de veiligste manier om dat te doen, volgens Monahan. Lees gewoon onze risicosectie hieronder voordat u aan de slag gaat, zodat u de voor- en nadelen van dit proces kunt afwegen. Citrussap helpt de kleur van je haar lichter te maken, dus ga voor rechte vitamine C om het effect te concentreren. Plet een dozijn of twee vitamine C-tabletten tot een pasta en meng met een eetlepel of twee roosverminderende shampoo.

Kam de pasta door je haar; dek af met een douchemuts en laat hem een uur of twee zitten. Spoel de vitamine C uit en conditioneer je haar; style zoals gewoonlijk. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken.

Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent.

Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Het bier verlevendigt je lokken en brengt natuurlijke highlights naar voren, en het kan zelfs je haar voeden dankzij de aanwezigheid van B-vitamines en eiwitten.

Citroensap werkt het beste op haar dat al licht van toon is en de donkere pigmenten in je haar optilt. Hier zijn een paar trucs met ingrediënten die je in je keukenkast kunt vinden en die ook werkt als natuurlijke haaraansteker. Als al het andere faalt of als je het proces wilt versnellen, probeer dan dit Surfhaar Sun Bum product dat is gemaakt van citroenen, ananas en waterstofperoxide. Maar omdat mijn versie van Manhattan geen zwembad heeft, raadde Cincotta aan om twee delen vers geperst citroensap te mengen met een deel warm water in een spuitfles.

Nu je weet hoe citroensap je haar lichter kan maken, zoek je uit of het werkt op donker haar of niet. Je kunt je haar thuis natuurlijk lichter maken met markeersets in dozen, maar voor een natuurlijke, chemicaliënvrije opname, reik je gewoon in je keukenkasten voor hulp. Soms vraagt de kleur van je haar of de specifieke stijl die je zoekt echter om bleekmiddel. Wikkel je haar in een douchemuts om rommel's nachts te voorkomen en geniet van de verlichtende effecten van het citroensap in combinatie met de herstellende voordelen van een nachtelijke vochtbehandeling.

Niet alleen helpt een dosis appelciderazijn het haar zachtjes lichter te maken, het lost ook de opbouw van olie en resten in je haar en op je hoofdhuid op, waardoor de groei wordt bevorderd. Dit kan leiden tot verzwakt, broos haar en, in extreme gevallen, zelfs haaruitval, daarom kan bleekmiddel, indien nodig, het beste worden aangebracht door een ervaren colorist. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *