Werkt citroensap om het haar lichter te maken zonder zon?

Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Alleen citroensap gebruiken maakt je haar echter niet lichter.

Werkt citroensap om het haar lichter te maken zonder zon?

Het is dit ingrediënt dat het haar geleidelijk witter maakt, waardoor het lichter van kleur lijkt. Alleen citroensap gebruiken maakt je haar echter niet lichter. Om dit te laten werken, moet je citroensap combineren met blootstelling aan de zon. Ik nam contact op met Joe J.

Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze.

Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Citrussap helpt de kleur van je haar lichter te maken, dus ga voor rechte vitamine C om het effect te concentreren. Plet een dozijn of twee vitamine C-tabletten tot een pasta en meng met een eetlepel of twee roosverminderende shampoo.

Kam de pasta door je haar; dek af met een douchemuts en laat hem een uur of twee zitten. Spoel de vitamine C uit en conditioneer je haar; style zoals gewoonlijk. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. De Grieken brachten goud, stuifmeel en olijfolie aan op hun haar terwijl ze urenlang weelderig in de zon doorbrachten.

Als je prachtig, Rapunzel-lang haar of extra dikke manen hebt, moet je dit recept misschien verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Volgens haarverzorgingsprofessionals kan de vitamine C in citroensap echt werken om het haar op natuurlijke wijze lichter te maken, zonder chemicaliën. Dus is er een manier om het veilig te doen, en zo ja, hoe? Dit is wat haarstylisten te zeggen hebben over de volledig natuurlijke verfbeurt. Nu heb je de inside scoop over alle manieren om je haar's nachts op natuurlijke wijze lichter te maken in het comfort van je huis.

Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Hoewel citroensap in combinatie met blootstelling aan de zon de kleur van je haar absoluut kan veranderen, herinnert Tang ons eraan dat het proces dat nodig is om dit te doen ook schade veroorzaakt. Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Ten eerste zegt McCard dat je gewoon wat sap uit de citroen kunt persen en het kunt aanbrengen op de gebieden die je lichter wilt maken, bedek je lokken met je vingers, of pak een vertrouwde spuitfles en spritz de citrus overal.

Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *