Is citroensap veilig om het haar lichter te maken?

Citroensap biedt een veilige, natuurlijke en kosteneffectieve manier om je haarkleur lichter te maken. Hoewel citroensap milder is dan sommige haarkleurmiddelen en haarbleekmiddel, is het nog steeds zuur.

Is citroensap veilig om het haar lichter te maken?

Citroensap biedt een veilige, natuurlijke en kosteneffectieve manier om je haarkleur lichter te maken. Hoewel citroensap milder is dan sommige haarkleurmiddelen en haarbleekmiddel, is het nog steeds zuur. Dit betekent dat het risico bestaat dat het sap je haar en hoofdhuid uitdroogt. Om erachter te komen, praatten we met een paar beroemde coloristen voor de 4-1-1 over alles wat met citroenzuur en haar te maken heeft.

Blijf lezen om alles te weten te komen over het gebruik van citroensap voor haar. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft.

Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit.

Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel. Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. Sterker nog, het gebruik van citroensap voor haarverlichting voedt ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes.

Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken. Citroensap heeft bleekeigenschappen die het haar lichter maken. Andere mogelijke voordelen zijn onder meer het haar glanzender maken en roos verminderen, hoewel er meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen.

Integendeel, Monahan zegt dat, aangezien citroensap het natuurlijke pigment van je haar breekt, het aanbrengen op je lokken de manier waarop ze eruit zien permanent kan veranderen. Spoel het haar na het wassen opnieuw uit en vervolg met een vochtinbrengende conditioner, die je haar na uitdroging aanvult door het citroenzuur van de citroen. Aangezien citroensap de neiging heeft om het haar uit te drogen, volgt u de haarverlichtingsroutine met een diepe conditionerende behandeling. Als een persoon een slechte reactie heeft op citroensap en hij nog steeds symptomen ervaart ondanks het feit dat hij het niet langer gebruikt, moet hij met een arts praten.

En net zoals je je moet houden aan tinten van je natuurlijke kleur wanneer je kiest voor een toner, gooi de citroenen misschien weg tenzij je haar al redelijk licht is. Dus vroeg ik Cincotta, wat is de deal met Sun In, en waarom werkte het zo goed? „Het is een waterstofperoxidespray, een veel sterker oxidatiemiddeel dan citroensap. Het uitvoeren van een patch-test voordat u citroensap op het haar en de hoofdhuid aanbrengt, kan mensen helpen fytofotodermatitis te voorkomen. De actieve stoffen in de citroen zijn efficiënter als de citroen wekenlang niet in je voorraadkast heeft gestaan.

Het is echter niets waard dat citroensap op zichzelf niet werkt als een natuurlijk alternatief voor bleekmiddel; het moet worden gecombineerd met blootstelling aan de zon. Gelukkig, als je het citroensap uitspoelt zodra het droog is, zegt Tang dat je veel van de schade kunt voorkomen. Een persoon met roos moet met een arts praten voordat hij zure stoffen, zoals citroensap, op zijn hoofdhuid aanbrengt. De zuurgraad van citroensap werkt in eerste instantie als een azijn en kan bij de eerste toepassing een indruk van glans geven.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *