Kan citroensap haarverf verlichten?

Als je erover nadenkt om je haarkleur lichter te maken, is het gebruik van fruit misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar citroensap is een uitstekende doe-het-zelfmethode om de haarkleur te veranderen.

Kan citroensap haarverf verlichten?

Als je erover nadenkt om je haarkleur lichter te maken, is het gebruik van fruit misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar citroensap is een uitstekende doe-het-zelfmethode om de haarkleur te veranderen. Citroensap bevat citroenzuur, een natuurlijk bleekmiddel. Aan het eind van de dag zegt Monahan echter dat hoe lichter je haar van nature is, hoe effectiever citroensap als aansteker zal zijn.

En voor wat het waard is, hoef je geen volledig blonde lokken te hebben. Zelfs als je lichte highlights hebt, kan spritzen in wat citroen ze opfleuren. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenhaarhack te ontdekken.

Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft. Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is, zijn de resultaten permanent.

Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het met kleur is behandeld, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit. Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel. Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen.

In feite voedt het gebruik van citroensap voor haarverlichting ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen. Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken. Citroensap zal niet veel doen door haar te verlichten dat zwart is geverfd, maar het zal een klein beetje optillen.

Citroensap is ook een geweldige natuurlijke haarconditioner omdat het, net als azijn, zuur is. Er valt niets te verliezen door het eens te proberen. Omdat citroensap donker gekleurd haar niet lichter maakt, maar het tinten zoals lichtbruin of blond kan verlichten. Een andere eenvoudige en praktische manier om je lokken lichter te maken, is door citroensap te gebruiken.

Voeg gewoon wat citroensap toe aan een spuitfles, spuit je lokken grondig en breng wat tijd buiten door in de zon. Omdat het is gemaakt van citroenzuur, zorgt de warmte van de zon ervoor dat de haarschubben opengaan. Dit begint een deel van het pigment op te heffen. Het resultaat is elke keer geleidelijk lichter haar.

Het kan een week of twee van het dagelijks gebruik duren voordat je haar er lichter uitziet, afhankelijk van hoe donker het was om mee te beginnen. Je kunt peroxide proberen, maar als het optilt, heeft het een koperachtige toon, dus als je het doet, experimenteer dan eerst met wat haarknipsels in een helderglazen kom om er zeker van te zijn dat je het uiteindelijke effect leuk vindt. Spoel na deze tijd je haar af met warm water en was het verder met shampoo en conditioner. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert.

Omdat citroensap de neiging heeft om het haar uit te drogen, volgt u de haarverlichtingsroutine op met een diepe conditionerende behandeling. Citroensap kan zeer gunstig zijn voor andere problemen, zoals het verwijderen van enkele zwakke plekken op de huid, het bleken van de nagels of zelfs het exfoliëren van de huid. Ik heb lichtbruin haar en wil het natuurlijk lichter maken met citroensap, maar ik heb al hoogtepunten. Voordat ik je vertel hoe je je zwarte of donkerbruine haar lichter kunt maken met peroxide, vraag ik je om realistisch te zijn.

Het gebruik van het rechtopstaande citroensap kan ook behoorlijk droog zijn op je lokken, misschien wil je hier voorzichtig te werk gaan, vooral als je haar al vatbaar is voor uitdroging en breuk. Mijn haar gewassen en geconditioneerd toen ik wakker werd en het ziet er absoluut mooi uit zoals mijn natuurlijke rood vroeger was. Maar als je je donkergekleurde haar, zoals zwart of donkerbruin, wilt verlichten, moet je andere methoden kiezen. Deze keer 10 jaar geleden zat ik aan het zwembad, nep-vliegeniers aan, Teen Vogue in de hand en haar gedrenkt in citroensap.

Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Ik was zelfs in staat om rommelig strandhaar te krijgen, en dat gebeurt zelden met mijn stick-straight, dunne haar. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *