Hoe lang duurt het voordat citroensap het haar lichter maakt?

Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert.

Hoe lang duurt het voordat citroensap het haar lichter maakt?

Qua timing zegt Monahan dat er doorgaans drie tot vier toepassingen nodig zijn voor merkbare verlichting van citroensap. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, moet u er rekening mee houden dat hoe meer u uw haar blootstelt aan citroenzuur, hoe meer u het in de loop van de tijd verslechtert. Rol, snijd en pers het citroensap uit je verse citroen in een kom. Het citroenzuur in citroen is een mild bleekmiddel.

Wanneer het wordt aangebracht, oxideert het de melanine in je haar en verlicht het je natuurlijke haarkleur. Het werkt echter misschien niet effectief voor mensen met donker haar, terwijl mensen met lichtbruin en blond haar zeker op citroensap kunnen rekenen om die zonovergoten hoogtepunten te krijgen. Sterker nog, het gebruik van citroensap voor haarverlichting voedt ook de hoofdhuid en ontstopt de haarzakjes. Zorg echter voor een goede conditioneringsroutine als u ervoor kiest om citroensap op uw haar aan te brengen om uitdroging te voorkomen.

Vergeet niet dat het ongepast gebruik van citroen je lokken kan bakken. Ik nam contact op met Joe J. Cincotta, PhD van Federici Brands om de wetenschap achter deze citroenachtige haarhack te ontdekken. Hij legde uit dat de vrucht in feite een verlichtend effect heeft.

Het zuur werkt samen met de UV-stralen van zonlicht om het verhelderingsproces te activeren en te versnellen. Het oxidatieproces tast de melanine (a, k, a) chemisch aan en vermindert deze. Zodra dit gebeurt en het haar lichter is geworden, zijn de resultaten permanent. Haar zal niet vervagen of donkerder worden tenzij het kleurbehandeld is, of in mijn geval groeien er natuurlijk donkerdere wortels uit.

Het nadeel is echter dat hoewel deze goedkope bliksemmethode niet zo droog is als bleekmiddel, citroensap nog steeds zuur is en een dehydraterend effect kan hebben, dus je krijgt niet iets voor niets. Masseer na het wassen van het haar de hoofdhuid lichtjes om eventuele citroenpulp te verwijderen die er nog steeds in vastzit. Volgens schoonheidsliefhebbers en bloggers werkt citroensap over het algemeen voor brunette en blond haar. Het is beter om vers geperst citroensap te gebruiken om je haar lichter te maken, omdat verpakt sap sterk wordt verwerkt en chemicaliën bevat.

Je hebt meerdere sessies nodig om een geleidelijk maar permanent verlichtend effect op je haar te zien met citroensap. Anekdotisch bewijs suggereert echter dat het gebruik van citroensap op donker haar resulteert in het verschijnen van roodoranje tinten. En net zoals je je moet houden aan tinten van je natuurlijke kleur wanneer je kiest voor een toner, gooi de citroenen misschien weg tenzij je haar al redelijk licht is. Citroenen hebben een behoorlijk deel van vitamine C, dat wel verhelderende eigenschappen heeft (vergelijkbaar met hoe een vitamine C-serum wordt geprezen voor het verlichten van donkere vlekken op de huid); het citroenzuur in citroensap kan ook de strengen opfleuren door het haar te oxideren, zegt Carrie McCard, colorist bij Rita Hazan.

Door je hoofd met dergelijke items te wikkelen, voorkomt dat het citroensap lekt en langs je lichaam druppelt terwijl je slaapt. Toen ik echter ouder werd en gefluister hoorde over hoe slecht het was voor je haar, bleef ik in plaats daarvan citroensap zitten. Het is beter om de procedure tijdens deze tijden te proberen om de bleekeigenschappen in de citroen verder te activeren door de hitte. Wanneer je je haar blootstelt aan zonlicht na het aanbrengen van citroensap, opent het citroenzuur je haarschubben.

Spritz het citroensap mengsel in je haar en ga dan 1-2 uur buiten in de zon om het citroenzuur in het citroensap te activeren en je haar lichter te maken. Pas op dat hoewel citroensap natuurlijk en goedkoop is, het niet per se een gezondere manier is om het haar lichter te maken. Maar omdat mijn versie van Manhattan geen zwembad heeft, raadde Cincotta aan om twee delen vers geperst citroensap te mengen met een deel warm water in een spuitfles. Nogmaals, citroenen kunnen alleen een subtiel verlichtingseffect bieden, dus als je haar superdonker is, verschijnt al die moeite misschien niet eens (of, erger nog, tint je lokken een beetje oranje).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *